Over mij

Ik ben Janet Maassen-Maas, getrouwd en moeder van drie (uitzonderlijk) hoogbegaafde en intens gevoelige kinderen. Ik heb een brede werkervaring in zowel het onderwijs als de kinderopvang. Met oprechte aandacht en een natuurlijke nieuwsgierigheid naar het ‘waarom’ kan ik kinderen net dat extra steuntje in de rug geven dat ze nodig hebben om verder te komen in hun ontwikkeling. Hierbij ben ik als een ontdekkingsreiziger die kansen ziet, creatief omgaat met situaties en op avontuur durft te gaan met de kinderen.

Vanaf het moment dat bleek dat onze oudste dochter (op dat moment 3 jaar) een grote ontwikkelingsvoorsprong had en het advies kreeg om zo snel mogelijk naar school te gaan begon onze zoektocht. Wat houdt dat in een ontwikkelingsvoorsprong? Naar welke school kan ze gaan? Wat betekent dit voor ons als ouders? Hoe gaat dat verder op school? Tijdens onze zoektocht kwamen wij erachter dat in onze direct omgeving (zowel bij familie, vrienden als professionals) weinig bekend was over ontwikkelingsvoorsprong c.q. hoogbegaafdheid.

Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik me steeds meer ben gaan interesseren in ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Dit heeft o.a. geresulteerd in een cum laude afstuderen bij Novilo als Zelfstandig Talentbegeleider met specialisatie het jonge kind. Als ouder van hoogbegaafde kinderen (en als professional) ervaar ik beide kanten van de medaille. De talenten van deze kinderen, maar ook de uitdagingen waar ze tegenaan lopen. En de zoektocht hoe je thuis en op school je kind het beste kan begeleiden.

Mijn werk is mijn passie. De (niet logische) weg die ik gevolgd heb om te komen waar ik nu sta, heeft me wel veel bagage meegegeven om anderen te kunnen helpen. En dat ik nu iets voor anderen kan en mag betekenen geeft mij veel voldoening en plezier. Ik doe hetgeen ik echt leuk vind en daar word ik gelukkig van!

Mijn missie: Hoogbegaafde kinderen goed tot hun recht laten komen en lekker in hun vel laten zitten. Ze mogen zijn wie ze zijn en mogen dat aan iedereen laten zien. Vandaar ook de naam Eres tú. Eres tú betekent ‘dat ben jij’; je hoeft je niet anders voor te doen, je bent wie je bent en dat is goed!

Met vriendelijke groet,

Janet Maassen-Maas