Even voorstellen

Ik ben Janet Maassen-Maas, getrouwd en moeder van drie kinderen. Vanaf het moment dat bleek dat onze oudste dochter (op dat moment 3 jaar) een grote ontwikkelingsvoorsprong had en het advies kreeg om zo snel mogelijk naar school te gaan begon onze zoektocht. Wat houdt dat in een ontwikkelingsvoorsprong? Naar welke school kan ze gaan, ze is immers nog geen 4 jaar? Wat betekent dit voor ons als ouders? Tijdens onze zoektocht kwam ik erachter dat in onze direct omgeving weinig bekend was over ontwikkelingsvoorsprong c.q. hoogbegaafdheid.

Ik ben al bijna vijftien jaar werkzaam met kinderen. Eerst als leerkracht op de basisschool, later heb ik de overstap gemaakt naar de kinderopvang. Ik heb veel ervaring opgedaan tijdens het werken op groepen met kinderen die zeer divers waren. Toen ik op mijn werk gevraagd werd mee te werken aan een buitenschoolse ‘plusklas’ (ExcellenTalent) heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Het resultaat mocht er zijn: een groep (hoog)begaafde kinderen van 4-12 jaar die regelmatig bij elkaar kwam om samen uitdagende activiteiten te ondernemen. Om niet geheel op gevoel te werken, maar met een gedegen theoretische achtergrond,  heb ik besloten de opleiding ‘Talenbegeleider Zelfstandigen’ bij Novilo te gaan volgen. Sinds juli 2017 ben ik officieel Talentbegeleider, met de specialisatie het jonge kind met een ontwikkelingsvoorsprong.

Tijdens het werken met kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong c.q. hoogbegaafde kinderen kwam voor mij steeds naar voren dat het heel belangrijk is dat het kind goed in z’n vel zit, dat het zichzelf mag zijn. Alleen dan kan een kind zich verder ontwikkelen en leren.

Mijn missie is om (hoog)begaafde kinderen te leren dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ook aan iedereen mogen laten zien. Vandaar ook de naam van mijn adviespraktijk: Eres tú. Eres tú betekent ‘dat ben jij’; je hoeft je niet anders voor te doen, je bent wie je bent en dat is goed!


Met vriendelijke groet,

Janet Maassen-Maas